keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Porrasmuottien rakentaminen sekä etukuistin muotitus

Huomenna on vuorossa viimeinen valupäivä Villa Kivitalon osalta, onhan betoniauto ollutkin tuttu näky pihassa. Ainakin tietää, että niitä laskuja ei sitten enää satele postissa...heh!

Keskiviikkona rakennettiin varaston portaiden muottia, josta tulee malliltaan sellainen jossa on lepotasanne. Emme halunneet pelkkää nousua, vaan sellaiset portaat missä on 1500mm leveä lepotasanne ja syvyyttä 900. Lisäksi tehtiin yksi porras ennen lepotasannetta. Lepotasanteen tarve kannattaa huomioita, jos varastoon oikeasti kannetaan jotain usein tai sen kovassa käytössä.

Muotitukseen saimme apua vastaavalta mestarilta, joka ohjeisti täyttämään muottia styroxilla sekä muutamalla rikkinäisellä harkolla. Näin ollen nämä jäävät valun sekaan ja tekevät portaasta kevyemmän. Painavalla portaalla on aina riski painua alaspäin.


Varaston portaat + lepotasanne


Muotti iltavalaistuksessa


Muottia täytettiin styroxilla sekä rikkinäisillä harkoilla


Ulkotäyttöjä tehdessä maahan on laitettu styroxit portaiden alle


Huomenna on vuorossa myös etukuistin valu, jossa valetaan samaan aikaan etukuisti + sen portaat. Lisäksi valetaan pyöreät pilarimuotit pystyyn etukuistin nurkkiin sekä kaiteiden pilarimuotit. Huomenna on luvassa hienoja kuvia.


Etukuisti odottaa valuautoa saapuvaksiPorrasmuotitus


Raudoitus on kunnossa niin poikki kuin pystysuunnassa


Etukuisti edestä päin kuvattuna


Huomista odottaa oikein innolla ja töiden jälkeen työn jälkeä ihastelemaan.


-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...