perjantai 11. lokakuuta 2013

Talon hanat

Vihdoin kaikki hanavalinnat on tehty. Vertailin hanoja, niiden ominaisuuksia ja hintoja kovasti. Selailin eri blogeja ja päädyimme kaikkien näiden apujen jälkeen seuraavanlaiseen suunnitelmaan.

Kaikki hanamme tulevat olemaan Oras merkin sarjaa. Henkilökohtaisesti minulla ei valintaa tehdessä ollut mitään muita hanavalmistajia vastaan. Heidän malleistaan löytyi myös kauniita kokonaisuuksia ja hienoja ominaisuuksia. Monesti hinta vain oli liian korkea tai epäkäytännöllinen.


Keittiön hana

Keittiöön meille tulee Oras La Cucina Alessi. Pitkää oli harkinnassa myös Oras Cubista sarjan keittiöhana mutta tässä hanavalinnassa ulkonäkö meni ohitse. Tuon hanan käyttö varmasti vaatii hieman toteuttelua kun aiemmin on ollut aina päältä aukaistava malli mutta uskon että kotijoukot siihen nopeasti tottuvat. Oras tarjosi myös mallia jossa saa kylmää ja kuumaa eri vivuista. Koska keittiötyösketelymme ei ole ammattilaisen tasoa lähelläkään niin uskon että pärjäämme varsin hyvin tuolla tavallisella hanalla. On se vain niin kaunis!

Alakerran WC

Alakerran wc on hyvin pitkälti vieraiden käytössä, lähinnä tarkoittaen että sielä ei ole aamutoimia perheellämme juurikaan. Tämän vuoksi uskalsin ottaa hanaksi kosketusvapaan Oras Cubistan. Tämän ansiosta uskon lian pysyvän paremmin poissa hanasta eikä pöpöt leviä niin paljon vieraidemme kesken. Hana oli massiivisempi kuin kuvissa näyttää. Silti uskon sen soveltuvan hienosti paikalleen.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen alunperin ajattelin ihan peruskaarevaa Oras hanaa. Päädyimme kuitenkin Oras Aventa malliin sillä tuossa mallissa on irtiotettava suulake eli letkulla saa esim kumisaappaat yms hyvin pestyä. Uskon että oli oikea ratkaisu ja tuolle hanaletkulle tulee käyttöä ja se vaikuttaa hyvin käytännölliselle lapsiperheessä. Vaikka meille siis on tulossa erillinen kuraeteinen jossa varmasti nuo kuravaatteet esipestään niin on aina hyvä että kodinhoitotilassa on hyvä pesupiste myös siivoista ajatellen. Ämpärit ja muut saa helposti täytettyä vedellä -ei tarvitse työntää ämpäriä hanan alle.

Yläkerran WC

Tämä tila oli kaikkein haastavin. Halusin näyttävän hanan mutta silti päädyin Oras Cubistan perusmalliin. Ei sillä etteikö sekin ole hieno ja moderni mutta ajattelin ihan erilaista. Mielessäni kuitenkin tuo malli on paras lapsille kun he alkavat itse pestä hampaitaan ja käyttävät tuota hana. Myös hampaiden pesussa helppokäyttöinen hana on paras.


Paras säästö on ollut hanoissa se, että tällä hetkellä olen ostanut huuto.net ja tori.fi palveluiden kautta kosketusvapaan Cubista hanan sekä Oras Aventa hanan. Nämä ovat olleet siisteissä alkuperäisissä paketeissa ja ovat ylijäämää omilta rakennusprojekteilta. Laskin juuri että olen säästänyt yli puolet hanojen arvoista. Molemmista maksoin hieman päälle 100e. Tuon Aventan alennushinta tällä hetkellä on noin 290 euroa kun siinä on pesukoneliitäntä, Oras kosketusvapaa Cubistan alennushinta netissä on noin 230 euroa. Tällä laskulla siis säästöä tuli reipas 300 euroa. Kannattaa siis hieman katsella ylimääräiseksi ostettuja hanojakin - tietysti hieman tarkkaavaisuutta peliin!

-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...