torstai 16. heinäkuuta 2015

Käsijohteiden pellitys ja valmistelu

Mietimme aikanaan kuumeisesti, että millä pinnoitamme etuterassin kaiteet. Nämähän on tehty kuivabetonista muottien avulla ja kaide kulkee pyöreiden betonipilarien päällä. Jossain vaiheessa olimme ehdottomasti sillä kannalla, että nämä laatoitetaan. Loppuvuodesta 2014 mielemme kuitenkin muuttui, kun betonimuurit pellitettiin. Pellitys RR23 värillä näytti niin hyvältä, että päätimme pellittää myös nämä etukaiteet. Olimme sopineet urakasta JP- Peltitekniikan kanssa, joka suoritti myös muurien pellitykset. Betonimuurien pellityksestä juttua täällä.

Ennen varsinaista peltien asennusta oli vuorossa valmistelut, joissa kaiteen päälle laitetaan bitumihuopa koko leveydeltä. Bitumihuopa estää kosteuden pääsyn betonipintaan ja tätä kautta rappauksen kulumista. Bitumihuovan päälle asennettiin rimoitus, johon pellitys kiinnitetään. Betonimuurien kohdalla käytin ruuveja ja roppuja, mutta käsijohde on sen verran ohutta tavaraa että ei kestänyt roppaamista. Liimasin liimamassalla rimoituksen kiinni bitumihuopaan. Nykypäivän liimamassat ovat kehittyneet kovasti ja ovat todella tehokkaita.

Käsijohteet valmisteltu pellitystä varten

Kaiteiden päälle bitumihuopa sekä rimoitus

Olin suorittanut  valmistelut ennen sovittua asennuspäivää. Kuten olimme sopineet, niin ovikello soi jämptisti torstai aamuna klo 08:00. Tästä alkoi peltien asennus, jota oli edeltänyt myös mittakäynti. 

Kaidepellitys asennettuna

Pellit leikattiin pilarin muotoon

Pellit asettuivat hyvin paikoilleen

Peltien reunoilla tulee liimamassa värissä RR23

Pelti sopii kaiteisiin erinomaisesti

JP- Peltiteknikka suoriutui urakasta hienosti ja nopeasti


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...