keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Betonimuurien pellitys- suoja vettä vastaan

Viimeksi kirjoitin valmisteluista, joita tehtiin ennen pellityksen aloittamista. Näistä voit lukea kertauksen omaisesti vielä täältä. Kun vedeneristys sekä rimoitus oli saatu valmiiksi, odoteltiin pellittäjää paikalle. Pyrimme tällä kertaa hakemaan paikallisen urakoitsijan ja kyseessä oli kuitenkin "pikkuhomma", joka ei varmasti kiinnostaisi isoja firmoja. Tai kiinnostaa, kun korvaus on tarpeeksi suuri;) Paikallinen ja ammattitaitoinen sekä sopivan kokoinen urakoitsija olisi paras valinta tähän hommaan. Työn suorittajaksi valikoitui JP- Peltitekniikka. Saimme heiltä hyvää asiakaspalvelua, sekä laitoimme kohteesta ennakkokuvauksen kuvien kera ja mittasin muurien pituudet sekä leveydet urakoitsijalle. Näin saatiin tietoon peltien eli materiaalien osuus urakasta. Tämän lisäksi päälle tulisivat työtunnit, kilometrit matkojen osalta sekä mahdolliset lisätarvikkeet. Ennen asennusta Poutasen Jussi kävi paikan päällä suorittamassa mittauskäynnin. Asiakkaan näkökulmasta nämä hoituivat vaivattomasti, koska emme ehtineet itse olla paikalla.

Mittauskäynnin jälkeen pellit valmisteltiin ja sovittiin asennuspäivä. Pidän ammattilaisen mittarina sitä, että hommat hoituvat ilman suurempia soitteluita ja keskitytään olelliseen eli itse asennustyöhön. Vaikka kuinka mieluusti olisin ollut paikalla ihmettelemässä, niin työt pitävät kiireisenä. Oli mukava tulla töistä kotiin ja todeta peltien olevan asennettuna. Peltien ulkonäkö miellytti omaa sekä vaimon silmää.

Kodinhoitohuoneen puoleinen muuri pellitettynä

Samaa värisävyä kuin rännit RR23

Takaterassin pilarit pellitettynä

Pellityksen päätyreuna

Betonipilarien juuret "vesieristettiin" saman värisävyn massalla

Työnjälkeen olimme tyytyväisiä

Jatkossa saa roiskia vaikka kuinka paljon

Pellit kiinnitettiin kateruuveilla

Sivuprofiili


Lopputulokseen olemme hyvin tyytyväisiä ja mielestäni selvisimme edullisesti muurien pellitysten osalta. Nämä kannattaa aina hoitaa kuntoon rappauksen jälkeen ennen talvea tuloa, jottei kosteus pääse rappauksen väliin ja jäätymään. Tämän jälkeen rappinki saattaa irrota ja se harmittaa varmasti. Kyseessä on kuitenkin pieni homma loppujen lopuksi, joka voi jäädä helposti huomioimatta. JP- Peltitekniikka suoriutui sen verran mainiosti, että tulemme varmasti teettämään heillä muitakin hommia, kuten esimerkiksi kynnyspeltien asennuksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...