maanantai 1. joulukuuta 2014

Rimoituksen valmistelu betonimuurien pellitystä varten

Hetki on vierähtänyt siitä, kun itse olen ollut "kynän ääressä". Olen antanut vaimon tuoda hänen maailmansa esille sisustuksen saralla. Työ ja harrastukset ovat pitäneet kiireisenä syksyn aikana. Mutta vielä piisaa hommaa kohteessamme, joten nyt oli taas aika aktivoitua raksapuuhiin. Ennen talven tuloa olimme sopineet betonimuurien päälliosien pellityksestä, koska nämä eivät saa jäädä paljaaksi. Muuten vesi ja jää pääsevät rappauksen väliin, jonka jälkeen se tulee vähitellen alas. Pellittäjä oli tiedossa, mutta kävimme keskustelut hänen kanssaan, että teen etukäteisvalmistelut itse ennen pellitystä.

Etukäteisvalmistelulla tarkoitettiin tässä tapauksessa sitä, että betonimuurien päällipintaan asetetaan bitumihuopa antamaan suojaa kosteutta vastaan. Tämän jälkeen laitetaan koko matkalta rimoitus betonimuurin päälle. Rimat asetetaan molemmille reunoille, johon pellitys päästään kiinnittämään kateruuveilla. Itse käytin tässä tuuletusrimaa, jota olikin jäänyt mukavasti yli. Olin jo meinannut heittää nämä sekä ylimääräisen bitumihuovan menemään, mutta jokin takaraivossa on käskenyt säilömään näitä. Hyvä näin.

Olin järkeillyt homman suoritettavan seuraavanlaisesti ja ajankohta oli taas tyypillinen "lasten nukkumaanmenon" jälkeen. Illat alkavat olla todella pimeitä, joten lisävalaistus oli taas tarpeen. Mittasin ensimmäisenä betonimuurin leveyden sekä pituuden, jotta osasin leikata mattoveitsellä oikean levyisiä suikaleita bitumihuovasta. Leikkaaminen sujui suht näppärästi.

Mattoveitsellä oikean mittaiset suikaleet

Bitumihuovat asetetaan betonimuurin päälle

Tämän jälkeen katkoin oikean mittaiset rimat, jotka asettelin molemmille reunoille. Tämän porasin rimoihin puuterällä paikat niille kohdin, joista nämä kiinnitetään. Painoin sen verran pohjaan, että bitumihuopaan jäi myös jälki. Tämän jälkeen otin rimat pois ja tein hiltille reiät niihin paikkoihin, jotka olin merkannut edellisessä porauksessa. Sen verran Hilti kuitenkin pitä ääntä, että vaimo hieman huuteli ovesta; "pitääkö näitä aina tehdä yöaikaan". Ilmeisesti lapsetkin kuuntelivat isin porausta, eikä uni meinannut tulla silmään. Kun olin tehnyt hiltille reiät paikoilleen, niin asettelin "roput" paikoilleen. Tämän jälkeen laitoin ruuvit valmiiksi rimoihin, jonka jälkeen ne oli helppo ruuvata paikoilleen.

Rimat paikallaan

Tuuletusrima kelpasi hyvin tähänSeuraavaksi onkin sitten pellittäjän vuoro, jonka jälkeen nähdään millainen työn lopputuloksesta tuli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...