maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pylväsvalaisimet valittu

Mietintämyssyssä on käynyt taas suhinaa. Tällä kertaa vuorossa ovat olleet pihaan tulevat pylväsvalaisimet, jotka on tarkoitus asentaa myöhemmin kesällä syksyn pimeisiin iltoihin. Nyt näin kesäaikana on monissa nettikaupoissa alemyyntejä liittyen juuri pihavaloihin ja päätin hyödyntää tarjouksia ja olla kerrankin ajoissa liikenteessä.

Viime syksynä kirjoitin talomme ulkona olevista seinävalaisimista. Postauksen voit lukea tästä.
Nyt luonnollisesti pylväsvalaisimien tulisi mukailla samaa linjaa. Värinä tulee olla näyttävä musta ja valitun lampun kanta E27, lampun kannan tärkeydestä lisää myöhemmin. Valaisin mallin valinta osoittautui helpommaksi kuin kuvittelin. Kun näin taloon.comin sivuilta Nordlux -merkin Darwin pylväsvalaisin mallin, miellytti se heti silmääni. Sekä ulkonäkö että lampun kanta natsasi.

Konstismide -merkin Modena malli - nämä seinävalaisimet ovat taloomme jo hankittu ja asennettu.

Valaisimiin hankittiin Philipsin GU10 kantaiset 4000K valosävyn lamput.

Pylväsvalaisin Nordlux -merkin Darwin.

Ostamme pylväsvalaisimiin E27 kantaiset Airamin 4000K värisävyn lamput.

Miksi lampun kannalla on merkitystä pihavalaisinta ostettaessa?

Olemme käyttäneet talomme valaisimissa sekä sisällä että ulkona 4000K värisävyä. Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän valintaamme. Makuja ja mielipiteitä värisävyasiasta varmasti on monia. Kyseessä siis on todellakin mielipidekysymys. Joillekin valitsemamme valaistus voi olla liian valkoinen, mutta mielestäni talomme vaaleat värisävyt tämä  4000K valaistus tuo kauniimmin esille kuin esimerkiksi keltaisempi 3000K. Joissakin pöytävalaisimissa makuuhuoneessa olemme kuitenkin pitäneet 3000K lamppuja, sillä jos haluaa hieman tunnelmaa niin se onnistuu toki 3000K lampulla paremmin kuin kirkkaammalla 4000K.

Tuo pylväsvalaisimien lampunkanta on tärkeä olla E27 juuri siitä syystä, että saamme valitsemamme Airam -merkin  4000K lampun pylväsvalaisimiin. Sähkömiehemme Laatusähkärin Kallen kanssa asiasta palaveerasimme ja hänenkin mielestä nyt nuo seinävalaisimien Philipsin GU10 kantaiset ja tulevien pylväsvalaisimien Airamin E27 kantaiset 4000K lamput pitäisi olla yhteneväiset värisävyiltään. Kannattaa aina varsinkin 4000K ja suuremmissa Kelvineissä ottaa laatumerkin lamput käyttöön, jotta värisävy täsmää oikeasti ilmoitettuun sävyyn. Monissa huonommissa lampuissa tuo ilmoitettu värisävy ei pidä laisinkaan paikkaansa, vaan pakkauksessa voi lukea esimerkiksi 4000K ja kun vertaat lampun värisävyjä keskenään esim Philipsin lamppuun, huomaat eron selkeästi. Lamput ovat mielestäni väärä paikka säästölle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...