tiistai 17. helmikuuta 2015

Turvaportti lasikaiteisiin

Vihdoin saimme ratkaisun yläkerran lasikaiteen turvaportin kiinnitykseen. Omat lapsemme eivät turvaporttia yläkertaan enää tarvisi, mutta koska vieraanamme on usein lapsia jotka eivät ole tottuneet portaikkoon, oli turvaportti ilman muuta hankittava myös yläkertaan.

Halusimme portaikostamme avaran ja valitsimme lasikaiteet tuomaan valoa. Blogimme rakennusvaiheessa sain jo useamman kysymyksen siitä, kuinka ratkaisisimme portaikon turvaporttiongelman. Kiinnitys lasiin kun ei onnistu, eikä lasikaiteessamme ole myöskään pylväitä joihin muutaman turvaporttimallin kiinnitys olisi onnistunut.

Britax turvaportti Kiddy Guard
Ratkaisumme on Britax -merkin Kiddy Guard turvaportti. Sen saa näppärästi ujutettua ylätasanteen ja portaikon lasien väliin.

Huomaamaton ylätasanteen turvaportti
Turvaportti aukeaa nopeasti ja on tyylikkään näköinen
Ylätasanteen ja portaikon lasien väliin saa turvaportin lukittumaan jämäkästi.


Nopea asennus

Turvaportti asennetaan muutamalla ruuvilla. Meidän tapauksessa kiviseinään porattiin ensin reiät ja asetettiin kiinnitystulpat ja tämän jälkeen portti kiinnitettiin mukana tulleilla ruuveilla. 

Helppokäyttöinen

Kiddy Guard turvaportin käyttö on helppoa. Porttikangas vedetään esille, hieman nostetaan jotta saadaan ujutettua lasikaiteiden väliin ja päästetään irti. Portti lukkiutuu jämäkästi eikä pääse joustamaan. Lisäksi turvaportissa on itsessään lukitussysteemi, joka tulee laittaa päälle, ettei lasikaiteeseen tule liian suurta painoa mahdollisen nojauksen johdosta.





Vedä kangasportti esiin, ujuta ja lukitse.
Turvaportti lasikaiteessa näyttää hyvälle ja jämäkälle.
Turvaportti on ollut nyt käytössä ja on toiminut hyvin. Britax Kiddy Guard mallissa ei jää turvaportin metalliosaa maahan, tämän vuoksi portin kanssa ei ole mitään kompastumisvaaraa.


*Toteutettu yhteistyössä Britaxin kanssa

4 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos hyvästä vinkistä. Minä mietin turvallisuusnäkökohtia taaperon kanssa jo nyt, vaikka meillä rakennusprojekti on vasta aivan alkumetreillä. Olipa kiva, että löysin tämän sinun blogisi, lueskelinkin jo vanhoja postauksia mielenkiinnolla läpi.

  Tervetuloa vierailulle myös minun uunituoreeseen blogiini:
  kivitalorannalla.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla jos vinkeistämme on apua ja helpotusta suunnitteluun! Suunnitelussa kun on miljoona liikkuvaa osaa, on mukava jos voimme helpottaa ajatuksillamme edes pientä osaa siitä :) Ihanaa raksa aikaa!

   Poista
 2. Hei, mistä löysit tuon turvaportin? Yritin googlettamalla löytää mutta ei tunnu löytyvän enää mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile täältä:

   https://www.jollyroom.fi/lastentarvikkeet/lasten-turvallisuus/turvaportit-lapsiportit/ruuvattavat-turvaportit/lascal-kiddyguard-avant-turvaportti-valkoinen

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...