sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Viemäri tukossa -mikä apuun?

Tänään sunnuntaina koettiin ikävä yllätys, kun alakerran wc pönttö ei vetänytkään. Kun wc:n veti, niin kaikki vedet nousivat nätisti aina pöntön reunalle asti. Väkisinkin ensimmäinen ajatus oli, että nyt tarvitaan putkaria paikalle, kun muutamat wcharja pumppaukset eivät tuottaneet minkälaista parempaa tulosta. Tukos tuntui olevan sitkeämpää sorttia kuin koskaan aiemmin vastaantulleet, nyt ei tuntunut että olisi paperia tai muutakaan jätettä viemärintukkeena, vaan pelkäsin myös lasten heittäneen lelunsa tms virran pyörteisiin. Ei auttanut kuin miehen lähteä kohti Biltemaa tukoksen avausapua hakemaan.

Näin omakotitalo asujana nämä viemäritukokset ovat ne kauheimmat skenaariot, kun mietitään mitä kaikkea itse joutuu maksamaan, jos jotain ongelmia tulee. Vuokratalossa kun saimme vain puhelinsoitolla putkimiehen paikalle - ilmaiseksi. Nyt kaikki on omalla vastuulla, niin tämä ihana vapaa asuminen kuin siinä ilmaantuvat ongelmatkin. Kalliiksi lysti voi välillä käydä.

Meidän tapauksessa vältyttiin tällä kertaa kalliin lisävoiman kutsulta, kun miehen ostama viemäripumppu teki tehtävänsä. Puhdistustyökalulla putsasimme viemäriä muutaman kerran ja tämän jälkeen vielä tiukkaa pumppausta viemäripumpulla. Avot - vesi lähti taas kunnolla kulkemaan.

Tällä kertaa laskuna oli vain Bilteman 10e.
Vinkkinä muillekin -kannattaa hankkia varastoon varuille jos joskus vastaava tilanne tulee omalle kohdalle.

Viemäripumppu (kuva täältä)Puhdistustyökalu (kuva täältä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...