torstai 25. syyskuuta 2014

Pihasuunnitelma ja tontin raja-aitojen istutus

Toiveissamme on saada taloomme helppohoitoinen pihamaa. Itse en ole viherpeukalo, ja tuntuu ettei kolmen pienen lapsen kanssa ylimääräistä aikaa jää arjen askareiden ja omien harrastusten jälkeen. Tiedä sitten onko vain tekosyy, mutta niin tai näin, halusin ehdottomasti projektiimme ammattilaisen asialle jotta saan toiveeni toteutumaan. Edelliseen taloomme teetimme pihasuunnitelman vihersuunnittelija Hanna Hakalalta. Hän on tehnyt pihasuunnitelmia myös aiemmin Asuntomessu kohteisiin. Olimme todella tyytyväisiä hänen tyyliinsä ja tapaansa tehdä suunnitelma asiakasta varten, halusimme hänet ehdottomasti myös uuteen piha projektiimme mukaan.

Sovimme vihersuunnittelija Hannan kanssa tapaamisen ja hän kävi tontillamme jo toukokuussa. Kävimme tapaamisessa lävitse tontin muotoja ja toiveitamme pihalle. Pystyin luottamaan Hannaan kasvien suhteen, toiveena oli vain ja ainoastaan piha, joka on helppohoitoinen, suojainen ja kasvit monivuotisia. Tästä suunnittelu lähti käyntiin. Hanna kävi muutaman kerran mittailemassa tontillamme ja saimme ensimmäisen version pihasuunnitelmasta jo kesäkuussa sähköpostilla. Pyysimme muutamia pieniä muutoksia lähinnä kasvien ja muurikivilaarien paikkoihin, jotta autolle jäisi toiseen autotalliimme hyvä kääntövara ja jotta Stalan pihamoduli saatiin oikeaan paikkaan, muutoin heti ensimmäinen suunnitelma oli mieluinen. Takapihan nurkkaan on suunnitteilla myös pieni extra josta kerron lähempänä toteutusta. Toteutus tehdään todennäköisesti heti ensi keväänä.
Kuten aiemminkin totesin, Hanna tekee pihan asiakkaan näkökulmasta. Aina löytyy upeita yksityiskohtia joita itse ei tule ajatelleeksikaan. Tätä varten suunnittelija kannattaa ehdottomasti ottaa pihaa suunniteltaessa!

Suojaisuus tehtiin takapihalle istuttamalla tuijat raja-aidoiksi takapihan sivustoille ja perinteisempi isotuomipihlaja jatkaa raja-aitaa talon ja etupihan sivustoilla. Tänään Hanna kävi tuijat ja isotuomipihlaja raja-aidat istuttamassa ja nuo tuijat ovat kyllä ihan mahtavat. Pitää vain tehdä vielä tässä syksyllä puukepit tuijien viereen jotta saamme maaliskuussa asennettua harson tuijien päälle joka suojaa tuijia paahtavalta kevätauringolta. Kun maa on sulanut, saa harsonkin ottaa pois. Mutta se on tuolle muutamalle kuukaudelle hyvin tärkeä jotta tuijat pysyvät hyväkuntoisina.

Tuija-aita rivistö suojaa upeasti takapihan
Välitön suoja istutuksen jälkeen
Tuija rivistö molemmin puolin takapihaa
Isotuomipihlajan alut istutettiin etupihan ja talon sivuille joissa suojaa ei tarvita välittömästi


 


 En ole kerinnyt vielä takaterassista kirjoittamaan, poreamme saapui omalle paikalleen jo aiemmin. Terassin portaat ovat vielä vaiheessa. Ja niin ajattelimme ennen kesälomia että koko terasssi olisi valmis heti kesän jälkeen. No kyllähän sen tietää että menimme kesälomalla paljon lasten ehdoilla joten ei siinä jäänyt kuin muutama täysi päivä jolloin terassiin kerkesi keskittymään, muutoin sitä mieheni nakersi yön pimeinä tunteina joka ei myöskään pidemmän päälle ole paras ratkaisu. Päätimme siis olla ottamatta sen enempää stressiä asiasta, pikku hiljaa saamme pihaa kuntoon. Kirjoitan ja kerron myöhemmin enemmän myös poreammeestamme joka on hankitty 2010 edelliseen taloomme. Se on lapsille suuri ilon lähde ja vanhemmille täysvaltainen rentouttaja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...