maanantai 15. syyskuuta 2014

Kaunista roskien säilytystä – Stala Active pihamodulilla


Toiset sitä piilottelee, mutta me halusimme sen pihan parhaimmalle paikalle. Mitä veikkaatte, mikä se on? No sehän on roska-astia.

Alkuperäinen ideamme oli tehdä roskakatos etupihallemme talomme harkoista. Saimme kuitenkin harkinnan arvoisen yhteistyöehdotuksen Stalalta heidän uudesta Active pihamodulistaan, joka täytti kaikki toiveemme. Stala Active pihamoduli tarjoaa upeaa muotoilua, paljon säilytystilaa pihassa lojuville tavaroille, sadesuojaa polttopuille sekä tietysti tärkeintä eli roska-astian säilytyspaikan ja mahdollisen jätteiden lajittelupisteen. Kaikki tämä yhdessä ja samassa kokonaisuudessa. Pihamodulille ei tarvita rakennuslupia. Myöskään pohjia ei tarvita, mutta itse halusimme hyödyntää betonialustan, jonka olimme alkuperäiseen ideaamme jo suunnitelleet käytettäväksi. Näin pihamoduli saa liikkumattoman ja kestävän pohjan. 

 Mikä on Stala Active pihamoduli

Stala Active pihamoduli on monikäyttöinen varastotila kotipihaan. Se varastoi irtotavaroita ja kätkee pihan pakollisen rumiluksen eli roska-astian. Pihamodulista on saatavilla 1-, 2- ja 3-osainen moduli. Kaikille on tarjolla jotain. Itse mietimme 2- ja 3-osaisen pihamodulin väliltä. Kallistuimme lopuksi ehdottomasti 3-osaiseen, sillä se tarjosi yhden roska-astiapaikan lisäksi kaksi varastotilaa. Toinen tulee ehdottomasti polttopuille ja toinen muille sekatavaroille.  Stalan moduliin on saatavilla hyllyjä ja ripustuskoukkuja, joiden ansiosta saamme itse muokata varastotilasta juuri omaan tarpeeseen olevan. 3-osaisessa pihamodulissa tulee aina kaksi jäteastia-luukkua, mutta me käytämme tuon toisen varastotilana, sillä meillä ei lajitella siinä määrin, että tarvittaisiin omaan pihaan toista jäteastiaa. Mutta mahdollisuus kahden astian piilottamiseen siis on tulevaisuuttakin ajatellen, mikäli alueellemme suunnitellaan lajittelua isommin kuin tällä hetkellä.
  
Asennus

Saimme toimituksen suoraan kotipihallemme kahdessa lavassa. Tavaramäärä oli vähäinen, joka lämmitti mieltä. Seinäosia oli 5 kappaletta, ovia kolme ja katto, joka oli jo valmiiksi kasattuna.  Vaikutti helpolta ja tästä oli mukava aloittaa kasaaminen. Ensimmäinen kompastuskivi asennuksessa tuli, kun kaikki tavarat oli levitetty puhtaan pressun päälle pihamaalle ja avasimme asennusopuksen. Sieltä huomasimme, että asennukseen tarvitaan 3-osaiseen pihamoduliin 18kpl 30x30x5 pihakiveä pohjaksi ja painoksi. Tästä olisimme halunneet tietää etukäteen, jotta olisimme osanneet varautua. Ei auttanut kuin kiinnittää peräkärry ja suunnata ostoksille. Seinien kasaaminen oli helppoa, tosin kuljetuksessa osat olivat pakattu tiukasti ja osien ruuvinreiät eivät aina menneet yhteen vaan kasaaminen todella vaatii hieman käsivoimia, jotta pellit saa kohdilleen. Jokainen tavaraosa oli selvästi merkitty, joten ohjeiden lukeminen oli helppoa –kerrankin! Ruuvien kiristämisessä ei koneella tehnyt mitään pienien välien vuoksi, mutta käsipelillä homma onnistui hyvin, hieman vain hitaammin.

Mieheni ja apuvoima Jampe saivat illan aikana pihamoduulin kasattua ja käyttökuntoon. Pihamodulin mukana tulevat tarrat jäteastioiden oviin, jotta roskakuski osaa kurkata oikean oven taakse tyhjennysvuorollaan.

Betonialusta Stala pihamodulin mittojen mukaan
Asennus alkoi osien esille laitolla
Stala pihamodulin alusta betonialustan päällä
Alustan alla näppärät jalkojen säätöruuvit joilla saa jalustan tukevasti suoraan maahankin
30x30 pihakivien asettelu pihamodulin alustalle tueksi
Seinien kasaus kahteen mieheen

Seinien jälkeen tukirautojen asennus ja katto pihamodulin päälle
Jäteastia-luukku omalla paikallaan
Pihamodulin huoliteltu ulkoasu antaa siistin vaikutelman pihaan

Piha siistiksi valkoisella pihamodulilla

Pihamodulimme on 2,375m  pitkä ja pitää sisällään paljon tärkeää varastointitilaa. Mielestäni pihamoduli on juuri meidän pihaan sopivan kokoinen ja näköinen. Stala Active pihamoduli on valmistettu pitkäkestoisesta peltikattoihin suunnitellusta Ruukin Pural -mattapinnoitteesta, jota on helppo huoltaa ja peseminen vedellä onnistuu hyvin. Näin ollen valkoinen väri ei huolestuta, kun materiaali on säänkestävä ja huoltovapaa. Mikäli valkoinen väri ei sovi pihaan, pihamodulista on valittavana valkoisen värin ohella myös harmaa.

Stala Active pihasarjaan kuuluu pihamodulin lisäksi Tapio Anttilan upeasti muotoiltu postilaatikko. Tämä ihanuus tullaan seuraavaksi asentamaan yhteistyössä Stalan kanssa pihamodulin kylkeen. Lisää valkoisesta postilaatikosta ja sen upeista ominaisuuksista myöhemmin.

Pihamoduli istuu kauniisti kokonaisuuteen mallilta ja väriltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...