keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Viimeiset asiat ennen rakennusprojektin alkamista

Sähköpiirrustukset on saatu valmiiksi ja valitsimme kilpailutuksen jälkeen piirrustusten tekijän myös sähköurakkahommaan. Sähköurakastamme vastaa JVS Service. Sähkösuunnittelu hoitui sujuvasti ja saimme paljon vinkkejä erilaisista "köyhän miehen" talotekniikoista. Tärkeimpänä alakertaan tuleva kytkin josta saa kaikki yläkerran huonevalot pois päältä. Näin ei jää turhaan huoneisiin valoja koko päiväksi -ja mikä pääasia- lähtiessä ei tarvitse mennä tarkastamaan onko kaikki valot sammytettuna. TAI huomata autosta että "kappas, yläkerrassa on valo". Mitään ärsyttävämpää en osaa kuvitella.

Maaurakka starttaa ensi viikolla. Kunnan tonttialue on nyt asvaltoitu ja katuvalot on asetettu paikoilleen. Kaikki on siis heillä edennyt juuri aikataulun mukaisesti. Jes! Mieheni oli maaurakasta vastaavan Jussi Haaviston ja rakennuttajana toimivan Rakennus Räikkösen Miikan kanssa eilen tontilla ihmettelemässä ja heilläkään ei esteitä homman aloittamiseen ollut.

Tänään olen hoitanut pankkiasioita ennen kun pankkineuvojamme jää kesälomille. Hänelle pitäisi lähettää vielä panttikirjat sekä kustannussuunnitelma. Laitoin vireille tänään myös vakuutusasiat jotta vakuutukset olisivat kunnossa jos rakennuksella tapahtuu ilkivaltaa tai muuta vastaavaa. Nämä asiat helposti unohtuu kiireessä.

Ostimme myös sähkökaapin joka koristaa varastoamme tällä hetkellä, tilasimme myös sähköliittymän tontille ja maksoimme sen. Hinnassa mentiin lähemmäksi 2.500e. No nyt saamme sähköä tulemaan kun sähkömies vielä yhteileen Eleniaan ja kytkee tontille tuodun sähköpiuhan sähkökaappiimme.
Monesti sähkölaitos tarjoaa vuokra-ajaksi sähkökaappia, missään nimessä tätä ei kannata ottaa vaan ostaa heti kaappi joka tulee jäämään tontille rakennusajan jälkeenkin. Tässä tulee jo useiden tuhansien säästö heti alkuun.

Nyt lähdemme tontilla käymään ja ihastelemaan -laitan kuvaa tännekin pian.

Nyt nauttimaan auringosta!
-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...