perjantai 17. toukokuuta 2013

Keittiötoimittajan valinta

Valitsimme projektimme alkuvaiheessa kolme eri keittiötoimijaa joiden luona kävimme keittiösuunnittelussa. Keittiöfirmoja on todella monta eikä aikamme olisi millään riittänyt kiertää kaikissa. Monet keittiöfirmat myös toimivat saman konsernin alla joten valikoimat näillä toimijoilla on usein samat, nimi ja hinnat vain vaihtelee.

Alusta alkavaan keittiösuunnitteluun menee helposti 2-3 tuntia. Tärkeä seikka kuitenkin tuli esille ja syy siihen miksi kannattaa käyttää omaa aikaa ja suunnitella keittiötä useammassa paikassa on juuri ammattilaisten suunnittelijoiden ideat ja näkemykset -kunhan suodattaa vain "omat kehut" pois. Sain jokaisesta keittiöfirmasta jonkin pienen idean tulevaan keittiöömme. Nämä pyrin sitten yhdistämään yhteen kokonaisuuteen ja halusin samanlaisesta keittiöstä tarjouksen kaikilta kolmelta kilpailijalta. Ovien mallit, värit ja ottimet olivat joka paikassa tietenkin erilaiset joka teki hankalaksi täydellisen vertailun.

Unelmakeittiömme?
Unelmakeittiömme on valkoinen, linjakas ja moderni. Koska olohuone, ruokailutila ja keittiö on yhteistätilaa, halusimme ehdottomasti keittiön joka ei ns hyppää silmille kaikesta muusta. Mielestäni parhaiksi sanoiksi voisi sanoa pelkistetty ja kaunis kokonaisuus. Kaapit ovat siis matta valkoista, taso matta valkoista laminaattia ja kodinkoneet rosteria. Myös saarekkeen liesituuletin tulee olemaan rosterin värinen. Saarekkeen taakse ruokatilan puolelle tulee kaksi baarijakkaraa. Tässä yhdestä liikkeestä saamamme alustava 3D malli -joskin keittiö on muuttunut hieman tuostakin ajansaatossa ja kilpailun edetessä.

Pyysimme tarjoukset Kalustetukusta, Isku keittiöiltä sekä Puustellilta.
Halusin yhden hintaluokan ala- ja yläpäästä sekä Iskukeittiöt koska heidän keittiönsä on tullut monessa lehdessä ja rakennusblogissa vastaan ja on aina miellyttänyt omaa silmääni.

Kalustetukusta sain hinnaltaan parhaimman tarjouksen toisiin verrattuna -reilusti. Tosin keittiösuunnitelman tekijä ei ollut alalla kouluttautunut ja sen valitettavasti huomasi. Tosin kun muissa firmoissa tehtiin suunnitelmat alkuun paperille ja pyydettiin käymään uudelleen, Kalustetukun suurena plussana oli että he tekivät suunnitelmat heti koneella ja sain käynnin jälkeen tarjouksen sekä 3D kuvat sähköpostiin. Mielestäni todella hienoa ja ripeää toimintaa. Siitä täysi kymppi heille. Kalustetukun mallistosta löytyi useita kaapinovivaihtoehtoja jotka miellyttivät omaa silmää. Hankaluuksia aiheutti hieman standardimitoituksella olevat kaapit joidenka takia keittiöön tuli leveitä listoituksia jotta jako pysyi alakaappien kanssa hyvänä. Ymmärsin kyllä että rahalla olisi hoitunut myös täysin omilla mitoilla oleva kaapisto joten senkin olisi saanut hoidettua. Toiminnoiltaan ja ulkonäöltä tuotteet vaikuttivat liikkeessä hyviltä. Siitä ei moitittavaa. Miinuspuolena koin että toisiin firmoihin verrattaessa Kalustetukun kaapit eivät tule yhtä hyvin koottuna raksalle. Myös kuljetus järjestyi mutta ei kuulunut hintaan. Heitä emme valinneet mutta jatkamme kosteidentilojen kalustehankintoja heidän kanssaan.


Isku-keittiöiltä sain todella hyvän suunnittelijan jolla oli ideoita ja annoinkin hänelle heti vapaat kädet suunnitteluun. Hänen suunnittelemiaan keittiöitä on ollut alan lehdissä ja Asuntomessuilla. Isku-keittiön mallistosta löytyi hyvin mieleinen vetimetön ovimalli. Ovessa itsessään oli kouru avaukseen. Tämä miellytti silmääni kovasti ja sillä saatiin hyvin vaalea ilme keittiöön. Mielestäni kyllä tämä samainen ovimalli oli myös Kalustetukun valikoimissa hieman halvemmalla -toki itse mekanismeissa sitten on eroja. Alla kuvassa tämä kyseinen Kuura-mallinen ovi mustana. Isku-keittiöiltä saimme myös loistavan tarjouksen AEG kodinkoneista joita he edustivat. Isku-keittiöt olivat pitkän matkaa melko varma valinta sillä heidän tarjous meni budjettiimme. Tarjous sisälsi myös kalusteiden kuljetuksen tontille. Keittiö + kodinkoneet + allas ja hana olivat yhteishinnaltaan noin 15.000e.


Puustellin halusin ehdottomasti ottaa mukaan tarjouskilpailuun vaikka alkuun pidinkin sitä hintatasoltaan muita huomattavasti kalliimpana. Toki nyt puhutaan keittiöguru ThePuustellista mutta silti meille oli todella tärkeä pysyä omien budjettiemme raameissa vaikka kuinka olisi hienot mekanismit ja pitkät takuut. Aluksi näytti myös hyvin huonolta heidän kannaltaan sillä heillä ei ollut tarjota meille täysin valkoista ovimallia, yksi valkoinen S´il vous Plait -ovimalli oli joka oli lähellä Isku-keittiöiden Kuuraa mutta siinä tuo oven vetokouru oli paljon matalampi. Kyseinen ovimalli oli myös todella kiiltävä valkoinen. Meillä kun tuo ikkuna tuo vielä sivusuunnasta valoa keittiöön niin ovissa näkyisi varmasti kaikki jäljet. Toinen ovimalli jolla alkuun tehtiin suunnitelmat oli matta valkoinen mutta siihen sai vain hopeanvärisen kourun. Ei mikään hullumpi sekään mutta ei ihan sitä mitä hain -hain täysin valkoista keittiötä. Toinen suunnittelusessio oli kun kerroin että pohdittuani ensimmäistä suunnitelmaa tulin siihen tulokseen ettei se miellyttänyt hopean kourun vuoksi. Teimme uuden suunnitelman mutta valitettavasti koska ovi oli täyspuuta niin hintakin nousi useilla tuhansilla euroilla -ja ottaen huomioon että edellinenkin suunnitelma oli tuhannen euroa Isku-keittiön tarjousta kalliimpi. Oletin että peli oli menetetty heidän osaltaan. Pari päivää viimeisimmän suunnittelun jälkeen puhelimeni soi ja suunnittelija soitti että nyt olisi tehty uusi suunnitelma meille. Uudessa suunnitelmassa alakaapit ovat painamismekanismilla aukeavia ja yläkaapeissa on hengetön vedin. Näin ollen koko keittiön saisimme valkoiseksi ja budjetin kohtaamaan. Myös AEG:n kodinkoneet, allas, allashana ja LED valonauha tulevat tarjouksessa mukaan. Tarjouksessa oli myös kuljetus ja sisällekanto kohteeseen mukana. Kokonaishinta tarjouksessa on noin 14.000e. Hintaeroa selventää se että Isku-keittiön tarjouksessa oli liesituuletin mukana joten muutoin voimme puhua aika saman hintaisesta tarjouksesta.


Mihin sitten päädyimme ja miksi?

Nyt voi rehellisesti sanoa että meidän perheen päätös ei perustunut mitenkään siihen että "Puustellia sen olla pitää". Tällä kilpailutuksella osoitimme sen että tarpeeksi erivaihtoehtoja pyöritellen suunnittelijoiden kanssa voit saada Puustelliltakin hyvän tarjouksen. Ja ennen kaikkea kannattaa muistaa että kun otat tarjouksen kodinkoneiden kanssa niin voit maksaa keittiöstä vaikka muutaman tuhannen enemmän kuin että ostaisit kodinkoneet muualta. Tein hintavertailuja eikä Isku ja Puustelli valehdelleet kun sanoivat ettei näitä koneita saisi halvemmalla muualta. Vielä emme ole allekirjoittaneet Puustellin kanssa sopimusta mutta nyt näyttäisi siltä tämän päiväisen käynnin jälkeen että voimme hyvillä mielin päättää keittiösuunnittelun ja odottaa kohteemme valmistumista. Melkein uskaltaisin jo väittää että meille tulee Puustellin keittiö. Olen äärimmäisen onnellinen että tässä kävi näin hyvin kaiken jankkaamisen jälkeen.

Kirjoittelen vielä tarkemmin myöhemmin AEG:n kodinkoneista eritellymmin.

-Paula-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...