perjantai 10. toukokuuta 2013

Sähkösuunnittelijan tapaaminen

Kuluneella viikolla tapasimme valitsemamme sähkösuunnittelija Kalle Pesosen JVS Servicestä. Olen tarkka yksityiskohdista ja olemme käyttäneet useita tunteja jo ennen suunnittelijan tapaamista sähköpistorasioiden ja lampunpaikkojen suunnitteluun. Tein pohjakuviimme (1:50 mittakaavassa) paperista sohvat, pöydät ja sängyt jotka ovat  jo tiedossamme ja suunnittelin näiden avulla mieleiset pistokepaikat. Mietin myös etukäteen jouluvalaistuksen helpottamiseksi pistorasiapaikat ikkunoiden yläpokiin sekä myös takan päälle. Näin ei tarvitse roikottaa rumannäköisesti johtoja vaan aina löytyy pistokepaikka läheltä. Kaikkea ei aina tietysti pysty tietämään mutta helpottaa kummasti että ainakin suurin osa paikoista ja niiden käytöstä on suunniteltu huolella. Tässäkin kohtaa voisi todeta että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Saimme hyviä vinkkejä niin sisustus- kuin sähkösuunnittelijaltakin. Monet asiat ovat tietysti ihan selviä makuasioita kuten esim LED valaisimien laittaminen upotettuna. Vielä on mietinnässä kuinka paljon upotettuja valoja käyttäisimme. Liiallinen käyttö voisi nopeasti tuoda "haulikolla ammutun" näköisen katon joten täytyy tarkkaan harkita mitä haluaa. LED valot ovat mielestäni aika hintavia mutta LED valo on meidän valinta ennemmin kuin halogeeni joka hieman kuumenee ja vie sähköäkin enemmän. Edellisessä talossamme oli halogeenivalaistus ja vaikka mielestäni olimme ottaneet keittiöön ja olohuoneeseen hurjan määrän upotettuja spotteja oli valo silti mielestäni hyvin heikko ja valon väri ei viimeksi ollut yhtään mieleiseni kun pidän päivänvalosta eli aika raikkaan kirkkaasta valosta. Nyt täytyy tuohon asiaan perehtyä ennen valojen ostamista.

Tärkeimmät yksityiskohdat sähkösuunnittelussamme olivat

  • pistorasioiden ja katkaisimien paikat sisällä -erityismainintana muutama pistorasia joka tulee katkaisimien taakse, ikkunapokien ja takan päälle sekä saunan kaiuttimelle.
  • pistorasioiden ja katkaisimien paikat ulkona -erityismainintana ulkoporeammeen pistoke, ovikello ja voimavirtapistoke.
  • valaistus -valopistokkeet (normaalivalo, LED upotettu valo, loisteputkivalo) talon huoneisiin, portaisiin, talousrakennukseen sekä ulkovaloihin.
  • sähköllä toimivat pyyhekuivaustelineet.
  • WLAN tukiaseman paikka on hyvä suunnitella sekä ylä- että alakertaan jottei tule katvealueita talon sisällä.

Sähkösuunnittelijamme pääsi näillä suunnitelmilla tositoimiin ja jäämme odottamaan suunnitelmaa jonka pääsemme tarkistamaan sisustussuunnittelija Marikan kanssa.

-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...