lauantai 4. huhtikuuta 2015

Apuja petivaatteiden ja mattojen tuuletukseen - Duster

Nyt on aika saada matot ja vuodevaatteet tuulettumaan talven jäljiltä. Se on paras tunne, kun saa tuuletetun peiton käyttöönsä. Raikas tuoksu peitosta ja puhtaat lakanat.

Ongelmamme on ollut tuuletustelineen puuttuminen. Emme halunneet tontillemme isoa mattotelinettä, emmekä innostuneet talon suunnitteluvaiheessa esillä olleesta ranskalaisesta parvekkeesta. Myöskään turhaa parveketta emme halunneet, jonne talvella kasaantuu lumet ja jolla tuskin kukaan istuisi, kun alakerrassa on iso terassi poreammeella varustettuna. Avuksemme riensi Design Dusterin Mika, jolla oli tarjota ratkaisu ongelmaamme;  Duster tuuletus- ja tomuteline.

Törmäsimme viime vuonna Jyväskylän asuntomessuilla kyseiseen Duster telineeseen erään esittelykohteen parvekkeella. Mieheni näki telineen ja innostui sen ulkonäöstä ja käytettävyydestä. Teline jäi tuolloin jo mietintämyssyymme, kun rakentaminen oli vielä kesken. Duster tuuletus- ja tomuteline on pienikokoinen ja pitää sisällään kaikki perinteisen ison ja hallitsevan mattotelineen parhaat ominaisuudet. Telineessä on pidennettävät tuuletusvarret ja alastaittuva aputaso. Kaikki tarvittava juuri meidän tarpeisiin. Takuuaika on 3 vuotta ja kotimaisuus takaavat laadukkaan tuotteen. Suosi suomalaista, eikö niin.

Viime viikonloppuna asensimme telineen talousrakennuksemme kiviseinään. Aikaa vierähti asennukseen kaikkinensa noin 40minuuttia. Suurin aika meni ruuvin reikien poraamiseen kiviseinään. Puutalon seinään olisi riittänyt pelkkä ruuvaaminen. Porauksesta huolimatta asennus oli vaivatonta ja nopeaa. Tämän jälkeen teline oli heti käyttövalmis.

Helppo asentaa

Tarvitsimme vain porakoneen, oikeankokoiset poranterät, vatupassin sekä paketissa mukana tulleet ruuvit. Ja ei kun asentamaan.Katsastimme parhaan paikan tuuletustelineelle. Valitsimme talousrakennuksen nurkan, jonne pääsee nopeasti suoraan kodinhoitohuoneen ovestamme. Teemme tähän tuuletuspisteen jossa tuuletamme peitot, vuodevaatteet, matot sekä ennenkaikkea hikiset reenivehkeet.


Paikan valinnan jälkeen merkitsimme seinään, asennettavaa telinettä apuna käyttäen, ruuvien paikat. Tässä on hyvä käyttää vatupassia, jotta teline on varmasti suorassa kun merkit painetaan seinään.


Sitten tarvitaan poramies/poranainen ja sopivat poranterät. Teimme ensin pienet reiät ja tämän jälkeen suuremmat päälle. Näin varmistimme, ettei tulisi halkeamia rapatulle valkoiselle pinnalle.


Lopuksi telineen seinään ruuvaus. Meidän tapauksessamme käsipelillä, kun akkukoneesta oli yllättäen akku päässyt loppumaan.


Kun tuuletustelineen yläosa on kiinnitetty seinään valmiiksi, merkitään alaosan ruuvinpaikat, porataan ja kiinnitetään. Teline on valmis. Ei voisi helpompaa olla.


http://www.duster.fi/Duster tuuletus- ja tomutelinettä on kaksi kokoa; L ja XL. L koon mallissa on pidennettävät tuuletusputket ja XL koossa tämän lisäksi käännettävä aputaso. Meille tuo aputaso on tarpeellinen, tarvitsen paikan jonne voin pyykkikopan laskea.


* yhteistyössä Design DusterOy

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää teidän Duster! Meillä on ollut Duster kovassa käytössä hankinnan jälkeen. Tulee käytettyä paljon useammin perussiivouksenkin yhteydessä kuin aiempaa tuuletustelinettä, joka nökötti pihan perällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pääsi heti reenivaatteiden tuuletuksessa käyttöön! Kätevä ja monikäyttöinen!

   Poista
  2. Ne yhdet Ikean henkarit muuten menee tuohon telineeseen hyvin. On tosi kätevää tuulettaa vaatteita niillä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...