maanantai 4. elokuuta 2014

Takaterassi portaita vaille valmis

Terassia on nikkaroitu lähes päivittäin loman aikana, mutta välillä sitä on ehtinyt tekemään vain lasten nukkumaanmenon jälkeen. Pari iltaa, kun nikkaroi tuonne puoleenyöhön ja ylikin, niin alkaa kummasti tuntumaan kropassa. Mutta sellaista on rakentaminen lapsiperheessä, sen mukaan mennään;)

Takaterassi alkaa olemaan portaita vaille valmis ja muutama kaluste on saatu kannettua terassille tunnelmaa tuomaan. Huomaa kyllä terassia tehdessä, että se on lähes kolme kertaa isompi kuin edellisessä talossamme. Pintalautaa saa naputella mukavasti ja ruuveja kuluu niin että kaupassa saa ravata. Tänään taas lisää hakemaan;)

Nyt pääsee jo kävelemään tai aurinkoa ottamaan


Muutamia asioita, joita olen havainnut terassin rakentamisen aikana on, että tekniikka on terästä tässäkin asiassa. Omalla kohdallani se vasta muokkautuu kokemuksen kautta, joten pari terassia saa vielä tehdä että se on kohtuullinen. Erityisesti olen havainnut, että monet laudat menevät kieroksi kuivuessaan ja näitä saa asentaa aivan tosissaan. Tässä tarvitaan rautakankea ja selkeää mittatikkua, että terassin raot tulevat halutun kokoisiksi. Itse olen havainnut, että ruuvit kannattaa porata jo alulle pintalautaan näihin kohtiin, joita tarvitsee taivuttaa ennen kiinnitystä. Jokusen kerran kävi niin, että olin vääntänyt laudan paikoilleen ja sitten hamuttiin porakonetta sekä ruuveja. No poraapa siinä sitten yhdellä kädellä, kun toinen on kangessa kiinni...heh! Aivan kieroja savolaisia (ei pahalla Savolaiset) ei kannata parhaisiin paikkoihin laittaa, koska niitä ei täysin suoraksi tunnu saavan millään. Käyrissä kohdissa, jossa haasteena on saada lauta painettua vasten runkopuuta, niin olen käyttänyt hieman isompikantaisia sekä pidempiä ruuveja. Näillä saa kätevästi laudan niin sanotusti RUOTUUN. Normaali akkukone ei näitä ruuveja jaksa vääntää, joten näissä joudun itse käyttämään verkkovirtakonetta ja Dewalt on ollut rautaa näiden suhteen. Omat akkukoneeni eivät ole halvimmasta päästä, mutta hieman pettynyt olen näihin Makitan ja Boschin laitteisiin. Pitääkö kunnon akkukoneesta maksaa sitten kuinka paljon? Olen kyllä nähnyt timpureilla kunnon laitteita, mutta itse ajattelin että tuollaisella reilulla 300 eurolla saisi kunnon laitteen, onko näin kuitenkaan? No onneksi vara- akut latautuvat koko ajan taustalla ja akkuralli pitää miehen liikkeessä...

Muutama kaluste on tuotu paikoilleen


Pyöreät betonipilarit laittoivat aluksi miettimään, että kuinka saan näiden reunat asiallisen näköisiksi. En tiedä ovatko ne asialliset, mutta meitä ne tyydyttävät tällä hetkellä. Tein sirkkelillä pari mallikappaletta, jotka sahasin 45- asteen sekä 30- asteen kulmaan, joilla sovitin aina että kumpi sopii kyseiseen kohtaan hyvin. Näin sain aina kohtaan sopivan ja hyvinistuvan palan. Itse en omista sellaisia laitteita, joilla saisi tehtyä pyöreää muotoja, joten tähän oli tyytyminen.

Betonipilarin edustat


Rännikaivolle tein myös takaterassilla oman nostettavan laatan, joka peittää rännin mutta mahdollistaa sen huollon eri tilanteissa tai rännin irroituksen sitä vaatiessa. Sähkäri kävi myös vetämässä sähköt ja valmistelemassa rasiat tulevia portaiden led-valoja varten. Se on kummasti helpompaa ennen kuin pintalaudat ovat jo kiinni. Toki ruuvit saa irti, mutta aina siinä on oma askareensa. Nauloja emme käytä ja itse ihmettelen vieläkin, että talotehtaat paukuttavat edelleen terassit nauloilla kiinni. Edellisessä talossamme näin oli tehty ja joka kesä sai hakata nauloja, kun ne nousivat puun eläessä. Näen vääränä paikkana säästää.

Rouva toi heti aurinkotuolit terassille, kun ensimmäiset laudat oli kiinnitetty



Seuraavaksi siirryn tekemään sivuterassia sekä sen tolppia, johon tulee rimoitus. Lopuksi on vuorossa kummankin terassin portaiden pintalaudoitus sekä tuenta. Tästä juttua omana poustauksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...