keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Pihatöitä helteiden keskellä

Terassiprojektin ollessa päällä, oli meidän tarkoitus siirtyä pihahommiin vasta tämän jälkeen. Toki koneurakoitsija T. Haavisto ilmoitti koneiden olevan vapaana vasta kuun lopussa, mutta suunnitelmat muuttuivat. Jussi ilmoitti, että kone voisi tulla vaikka huomenna pihaa muokkaamaan. Tarkoituksena oli tasoittaa tontti täytemaalla ja tehdä tontin reunat paremmiksi, jotta aikanaan päästään raja- aitaa istuttamaan. Taloustilanne on tehnyt sen, että naapureita ei ole tullut eikä tilanne näytä muuttuvan. Tämä ei meitä haittaa, mutta emme aio odottaa naapureiden tuloa vaan asioita viedään eteenpäin omaan tahtiin. Kun nyt kone oli tulossa, niin päätimme ottaa myös mullat samalla kerralla koska ei koneita tule tontille joka päivä raijattua. Päivä oli äärimmäisen helteinen ja onneksi olin lomalla, niin pääsin ohjeistamaan kaivinkoneen kuljettajaa.

Ensimmäisenä vuorossa oli roskakatoksen laatan siirtämisen oikeaan paikkaan, joka valettiin jo talon rakentamisen yhteydessä. Tämän päälle kootaan sitten Stalan pihamoduli, joka odottaa vuoroaan.
Pihamodulin paikan muokkaus sekä siirto paikoilleen

Tontin sivut muokattiin ensin täytemaalla ja tontin rajasta tehtiin tasaisempi

Suodatinkangas estää "viidakon" leviämisen tontillemme. Tämän päälle multa.

Vähitellen multaa alkoi tulla tontillemme. 

Tasaisesti eri kohtiin

Täytemaata ja multaa ajettiin tasaisesti pitkin päivää

Kone aloitti mullanlevityksen

Kone saa nopeasti paljon aikaan

Myös takapiha sai "multapeitteen". Laudoitus on rajannut kivetyksen alueen.


Kun pihasuunnitelma oli valmis, niin minun oli helppo mitata ne alueet joihin tulee pihakivetystä, nupukiviä, koristekiviä sokkelin viereen tai asvalttia. Rajasin nämä alueet laudoituksella, jotta koneurakoitsija ei suotta laita multaa näihin kohtiin. Näihin tulee myöhemmin soraa, asennushiekkaa sekä määritelty päällyste. Myös urakoitsija tuntui olevan mielissään ja tämä helpottaa hänen työtään.

Yksi kivi siirrettiin etupihalle takarajalta


Yksi talonreunus jouduttiin jättämään vielä ilman multaa, koska terassin valmistuttua poreallas tuodaan kuorma- autolla tätä sivua pitkin terassin viereen. Mullassa auton on hankala liikkua, joten kone tulee vielä kerran tontillemme ja muutakin hommaa riittää vielä. 


Päivä päättyi ilalla siihen, että pieni romantikko poikamme halusi katsella auringonlaskua joka on kuulemma niin kaunis. Siinä vanhempia hieman huvitti ja mitäpä tuohon kieltämään;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...