keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Mietteitä sadesuihkuista

Valitsimme rakennusaikana taloomme sadesuihkut sekä alakerran saunatilaan että yläkerran kylpyhuoneeseen. Nyt on suihkuja käytetty tiiviisti kaksi vuotta ja mielipiteet suihkuista ovat vahvistuneet.

Valitsimme alakerran pesuhuoneeseen Grohen Rainshower systems sadesuihkut. Grohen sadesuihkujen yläsuihkun halkaisija on iso 400mm. Iso yläsuihku luo todellisen sateentunnun suihkun alle. Tykkään fiiliksestä ja itse suihkusta kovasti. Ainoa miinus suihkussa on tuo vedensäädin, jonka helposti jättää sulkiessaan hieman vajaaksi ja suihku voi jäädä tiputtelemaan. Tämän huomasin aika nopeasti joten nykyään osaa olla jo tarkkana sulkemisen kanssa.Yläkerran pesutilaan valitsimme pienemmällä halkaisijalla olevan Hansgrohen raindance sadesuihkun. Tässä suihkussa yläsuihkun halkaisija on 300mm. Hansgrohen sadesuihkussa on Quickclean -kalkinpoisto ja parin vuoden aikana ei kalkkia ole kertynyt suihkun suuttimiin. Alakerran pesuhuoneen Grohen sadesuihkut olen putsannut jo useamman kerran kahden vuoden aikana. Tässä Hansgrohen vedensäätäjässä on samaa ongelmaa kuin Grohen, jos ei ole tarkkana kiinni kääntämisen suhteen, voi suihku jäädä tiputtelemaan. Tämäkin ongelma on meillä poistunut heti kun ongelma tiedostettiin.Voin suositella sadesuihkun hankkimista tavallisen suihkun tilalle. Mitä isompi tuo yläsuihku on halkasijaltaan, sitä aidommalta tuo sadeominaisuus tuntuu. Käsisuihkun muoto on varmasti mielipidekysymys, itse tykkään enemmän Hansgrohen leveämmästä suuttimesta kuin Grohen kapeasta. Tosin ulkonäöllisesi Grohen kapeamallinen suutin on upeampi ilmestys.

Kuvat: Marika Ritala-Mäkinen

2 kommenttia:

  1. Meillä taas ihan päinvastaiset kokemukset.. Ei oikeastaan ollenkaan tule käytettyä, ei vaan olla tykätty :( Yläkerrassa meillä tuo sama Grohe, kuin teillä, mutta jostain syystä pidän enemmän pienellä alueella kunnon paineella tulevasta vedestä, kuin tuollaisesta sateesta. Harmi, kuin maksoikin tietysti niin pirusti xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mietteistäsi! Näinhän se on, että nämä ovat makuasioita joista ei oikein voi kiistellä. Jos tykkää pienellä alueella kunnon vesisuihkusta niin sadesuihku on varmasti turha hankinta. Tuossa pienemmässä Hansgrohen sadesuihkussa saa painetta mielestäni paremmaksi kuin isommassa Grohen Rainshower systemsissä. Hiukset pesen käsisuihkun alla mutta muutoin käytössä tuo sadesuihkutoiminto.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...