keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Vastaavan mestarin loppuarvostelu

Villa Kivitalo oli yksi Heimo Turpeisen viimeisistä kohteista, jossa hän toimi vastaavana mestarina. Heimo Turpeinen siirtyi Pirkkalan Kunnan tarkastusinsinööriksi rakennusvalvonnan puolelle, joten hän on vähentänyt merkittäväksi vastaavan työnjohtajan hommia. Aivan ymmärrettävästä syystä. Tässä vaiheessa onnittelut Heimolle uusien haasteiden parissa, vaikka toki hän on vielä oman yrityksensä kautta mukana rakennusalalla mutta varmasti rajoitetummin. Pirkkalan Kunta sai vankan ammattilaisen, jolla oli vahva käytännön kokemus erilaisista rakennushankkeista.

Jos hieman pohjustetaan sitä, että millaiset kokemukset meillä on vastaavista mestareista aikaisemmin. Nämä kokemukset ovat olleet lähinnä sellaisia, että vastaava mestari on paikalla pyydettäessä sekä vastaa paperilla hankkeesta. Konsultointi ja erilaiset ongelmanratkaisut eivät ole niin sanotusti heille kuuluneet. Tämä malli voi sopia (en tiedä sopiiko oikeasti kenellekään) sellaiselle, jolla on vankka rakennusalan kokemus ja oma osuus projektista on hyvin suuri. Villa Kivitalon kohdalla etsimme sellaista työnjohtajaa, joka vastaa projektin tarkastuksista, viikottaisista katselmuksista sekä oikeanlaisten rakenteellisten ratkaisujen valinnasta. Projektin vetovastuu sekä materiaalitilaukset ja aikataulutukset olivat meidän vastuulla. Nämä olisi ollut toki saatavilla Heimonkin kautta, mutta halusimme kokeilla siipiämme tämän suhteen;) Insinööritoimisto Heimo Turpeisen kautta on mahdollista saada myös rakennesuunnittelua sekä muita suunnittelupalveluita. Näistä emme olleet niin tietoisia ja näin jälkeenpäin sanottuna olisimme varmasti käyttäneet häntä rakennesuunnittelun osalta. Heimolla on poikkeuksellisen  vahva näkemys ja kokemus asioista sekä hän osaa huomioida vaihtoehtoiset ratkaisut toteutuksen suhteen. Joten suosittelemme kääntymään hänen puoleen näissä asioissa sekä erityisesti kivitalojen osalta.

Olemme vaimon kanssa keskustelleet useamman kerran siitä, että kuinka vastaava työnjohtaja selviytyi urakastaan. Toki vielä on jäljellä rappaukseen liittyvä työnvalvonta, mutta uskallamme antaa arvion tässä vaiheessa;) Heimo Turpeinen oli yksi projektimme parhaista onnistujista, ellei jopa paras. Hän hoiti urakkansa alusta saakka aina loppuun asti samalla tunnokkuudella sekä ammattitaidolla. Tämä on tärkeää pitkäkestoisessa rakennusprojektissa, joka ei ole vain muutaman kuukauden juttu. Heimo oli todellakin läsnä koko projektin ajan sekä ennen kaikkea hän oli läsnä TYÖMAALLA, joka on kaikkein tärkeintä. Hän valvoi projektin etenemistä sekä sitä, että rakenteelliset ratkaisut tapahtuivat suunnitelmien mukaisesti ja jos jokin työvaihe vaati erityisratkaisuja, niin hän ohjeisti urakoitsijoita näiden suhteen. Me saimme myös tiedon näistä asioista. Yksi vastaavan työnjohtajan oleellinen tehtävä on pitää asiakkaan puolta sekä ratkoa ongelmatilanteita. Näitä rakentamisessa tulee aina ja nämä voivat koskea urakkahinnoittelua, eri urakoiden rajauksia tai työn jälkeä. Näihin päätöksiin otimme Heimon mukaan ja kaikki ongelmat saatiin ratkottua siten, että asioissa päästiin eteenpäin.Heimo pitää myös tiukkaa linjaa siitä, että maksusuoritteita ei tehdä kokonaisuudessaan ennen kuin työ/ urakka on valmis. Tämä on äärimmäisen tärkeää kuluttaja- asiakkaan oikeusturvan kannalta.Siitä erityiskiitokset!


Kokonaisarvosana: 9 1/2

Kiitettävät osa- alueet:

- Vahva läsnäolo työmaalla sekä viikoittainen rutiini tarkastusten suhteen

- Rautainen ammattitaito erilaisten rakenteellisten ratkaisujen suhteen ja ongelmanratkaisu näiden suhteen

- Asiakkaan sekä urakoitsijoiden konsultointi

- Valmiusastetodistukset hoidettiin hyvin aikataulun puitteissa pankin suuntaan

- Asiakkaan oikeusturvan varmistaminen sekä neuvot urakkasopimusten osalta 

- Ongelmaratkaisukyky sekä valmius siihen rakennusprojektin aikana

- Sopiva puolueettomuus asioiden suhteen-Timo-


1 kommentti:

  1. Olen käyttänyt Heimoa vanhan hirsitalon erittäin mittavassa saneerauksessa. Ei muuta kuin positiivista sanottavaa ja allekirjoitan kaiken edellä kerrotun.
    T:Tarja

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...